Home/Schuttingen

SCHUTTINGEN

Tip Top Tuinen is gespecialiseerd in het plaatsen van jouw tuinafscheiding, of het gaat om een houten schutting, hout-beton schutting en of hekwerk. Afhankelijk van jouw wensen, kunnen wij ook een bijpassende poort plaatsen. Net zoals elke type schutting wordt deze zeer vakkundig bij jouw thuis geplaatst. Omdat wij nauw samen werken met verschillende leveranciers kunnen wij dan ook alle types schuttingen, tegen een scherp en concurrerend tarief aanbieden!

Daarom kies je voor Tip Top Tuinen

  • Vakkundige montage

  • Ruime keuze in verschillende soorten schuttingen

  • Heldere en snelle communicatie

  • 100% klanttevredenheid

  • Een enthousiast team


Verschillende type schutting

Houten schutting
De houten schutting is de meest voorkomende vorm van erfscheiding, je kunt kiezen uit verschillende soorten hout. Zo is er voor ieder budget een betaalbare (kant-en-klare) schuttingdeel, hierin heb je keuze uit grenen of vurenhout. Deze gaan circa 10 jaar mee.

Duurzaam inlands hout, is onbehandelde houtsoort afkomstig uit eigen (of een naburig) land. Denk bijvoorbeeld aan het wel bekende duurzame Douglas hout. De aanschaf van deze schutting is kostbaarder dan één van grenen of vuren hout maar de levensduur is daarmee ook verlengd circa 15-25 jaar.

Tot slot kun je kiezen voor tropisch hardhout of te wel hardhout, het voordeel hiervan is de lange levensduur deze gaat minimaal 25 jaar mee, indien het onbehandeld is krijgt het een mooie grijze kleur. Wanneer je de schutting op kleur wilt houden, dan zal je deze regelmatig moeten behandelen.

Hout beton schutting
Een hout beton schutting is erg populair in de tuin, vanwege de stoere en strakke uitstraling. De betonpalen hebben een zeer lange levensduur. In tegenstelling tot de houten schuttingpalen, zullen de betonpalen niet gaan rotten wanneer deze in de grond worden geplaatst. De betonpalen gaan dan ook langer mee gaan dan het hout dat tussen de schutting geplaatst wordt. Doordat de planken gezaagd zijn is de bovenkant van de houtenschutting kwetsbaar, je kan de levensduur verlengen door een afdeklat te plaatsen. Dit voorkomt het probleem van inregenen bovendien zorgt het voor een mooie elegante afwerking van de schutting. Ook bestaat een hout beton schutting uit één of meerdere betonplaten, zo kun je kiezen voor een lage of een luxe hogere betonplaat. Deze betonplaat is vooral bedoeld om ervoor te zorgen dat het schuttingdeel niet in contact komt met de grond, hierdoor kan er geen vocht in het hout trekken dit heeft een positief effect op de levensduur van het hout. Ook geeft dit een prachtige robuuste uitstraling.

Stalen hekwerk
Een stalen hekwerk is een verzamelnaam voor verschillende hekwerken zoals een sierhekwerk, gaashekwerk, spijlenhekwerk of een dubbelstaafhekwerk. Deze zijn leverbaar in diverse afmetingen en kleuren. De kleur van en gecoat hekwerk is standaard zwart of groen maar je kunt tegen een meerprijs ook voor in andere kleur kiezen. Een stalen hekwerk gaat langer mee dan een houten tuin afscheiding. Om deze reden zijn ze een veel gekozen vorm van afscheiding, het heeft een elegante strakke uitstraling en in combinatie met beplanting (zoals bijvoorbeeld Hedera) is het een mooie privacy biedende oplossing.

Is enkel een hekwerk of een schutting niet groen genoeg? Ook dan helpen wij je graag met het aanplanten van een groene omheining doormiddel van verschillende soorten hagen! Variërend in hoogte, kleur, groenblijvend of bladverliezend, deze zijn ook leverbaar in kant-en-klare haag elementen met of zonder hekwerk.

Schutting op maat
Bij de aanleg van jouw schutting komt aardig wat kijken. Dit begint met een tuinontwerp, hier komen wij graag vrijblijvend voor langs om samen de wensen, opties en ideeën te bespreken, en meten we gelijk jouw tuin in. Daarna gaan we aan de slag om een plan naar jouw wensen te realiseren en stellen wij een offerte op. Heb je zelf een ontwerp? Ook dan staat Tip Top Tuinen voor je klaar en is jouw tuin in goede handen.

RECENTE PROJECTEN

ONZE KLANTEN AAN HET WOORD:

Bekwame installateurs die met het professioneel gereedschap de klus in korte tijd klaren !

Duidelijke offerte met even duidelijke info op een klantvriendelijke webpagina . Het aanleveren van samples van kunstgras is geen probleem [...]
- HOEVENEN (België)

Geweldig

Zeer vriendelijke tuinmannen, die een fantastische kunstgrasmat hebben gelegd. Niet van echt te onderscheiden.
- Den Haag

Uitzonderlijke kwaliteit!

Ik ben zeer tevreden over het geleverde werk. Nu heeft mijn huis een prachtig kunstgras dat eruitziet als 100% echt [...]
- Utrecht

Heel erg tevreden

Goed contact via telefoon, mail en app. Eerlijke prijsopgave Aardige, vrolijke mensen die op exact de juiste tijd aanmbelden en die het [...]
- Sleeuwijk

Super tevreden!

We zijn heel tevreden met Tip Top Kunstgras. Klantvriendelijk, goede communicatie, een mooie kunstgras mat gelegd waar we heel blij [...]
- Boven Leeuwen

Toppie doen hun naam eer aan.

Alles volgens afspraak. Goede prijs kwaliteit verhouding. Vriendelijk personeel Een aanrader dit bedrijf. A.van Eijk.
- Breda

Professioneel en netjes

Zeer gemotiveerde jongens die professioneel en netjes te werk gaan. En laten de stoep ook weer schoon achter. Zeer tevreden!!! [...]
- Gennep

Prima! Kennis, Kwaliteit en Samenwerking.

Prima! Kennis van zaken en mede daardoor goed overleg voor offerte. Kwaliteit en prettige samenwerking met de werknemers.
- Zaltbommel
142 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10