Home/Graszoden

GRASZODEN

Wil je binnen twee weken van een nieuw gazon genieten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Tip Top Tuinen is een jong en fris bedrijf. Wij leveren vakwerk dankzij onze jaren lange ervaring en onze natuurlijke liefde voor gras. Dit in combinatie met de allerbeste topkwaliteit graszoden, zo maken wij van elke tuin weer een plaatje. Dit doen wij met aandacht en met respect voor de tuin en altijd voor een zo scherp mogelijke prijs!

Daarom kies je voor Tip Top Tuinen

  • Topkwaliteit graszoden

  • Binnen 14 dagen gelegd

  • Heldere en snelle communicatie

  • 100% Klanttevredenheid

  • Een enthousiast team


Verschillende gazons
Er bestaan talloze verschillende grassoorten, het gazon bestaat uit een mix van deze verschillende grassoorten. Onderstaand hebben wij de vier meest bekende gazonsoorten op een rij gezet.

Speelgazon
is een sterke en stevige grassoort met zijn dichte bezetting heeft het een hoge sierwaarde. Het is geschikt in de schaduw en gemakkelijk te onderhouden en is uitermate geschikt om te betreden en of te bespelen. Dit is de meest gekozen gazonsoort in de particuliere sector.

Siergazon is een gazon met een hoge sierwaarde, zoals de naam al aangeeft. In tegenstelling tot speelgazon of sportgazon kan het siergazon snel beschadigen. Het heeft meer onderhoud nodig en is voornamelijk bedoeld ter decoratie.


Sportgazon
daarentegen is een sterkere grassoort dan speelgazon voornamelijk bedoel voor extreem intensief gebruik zoals diverse sporten. Dit gazon is dan ook met zijn grovere grassoort één met een lage sierwaarde.

Schaduwgazon
, oftewel bosbeemdgras in tegenstelling tot de andere gazonsoorten bestaat dit niet uit meerdere soorten gras maar enkel uit bosbeemdgras. Dit gazon is, zoals het woord al zegt, geschikt om grote delen van het jaar in de schaduw door te brengen. Om het groeiproces te voltooien is er maar weinig zon nodig. Enkel heeft schaduwgazon wel veel onderhoud nodig, er is onder andere kans op veel mosvorming. Mos komt vooral voor op natte plekken of waar veel schaduw is, de bodem wordt zuur en verdicht. Hierdoor steekt de mos de kop op en verminderd het plezier van het gazon.

In de praktijk zien wij dat bij ongeveer 95% speelgazon het beste aansluit op de wens van de klant. Dit is de reden dat wij uitsluitend de premium kwaliteit speelgazon aanbieden.

Waarom onze graszoden
Onze graszoden zijn van de best mogelijke kwaliteit, ook wel ‘premium kwaliteit’ genoemd. Om deze kwaliteit te verkrijgen bestaan de graszoden uit een mix van drie verschillende grassoorten, heeft het gras minimaal 14 maanden kunnen groeien en is het ongeveer 85 keer gemaaid. Hierdoor zijn de grasmatten dik en stevig, plastic netten zijn niet nodig. Verder zijn de graszoden heel dicht bezet met gras en natuurlijk vrij van onkruid.

graszoden laten leggen
Ga naar tiptopgraszoden.nl

RECENTE PROJECTEN

ONZE KLANTEN AAN HET WOORD:

Super tevreden!

We zijn heel tevreden met Tip Top Kunstgras. Klantvriendelijk, goede communicatie, een mooie kunstgras mat gelegd waar we heel blij [...]
- Boven Leeuwen

Toppie doen hun naam eer aan.

Alles volgens afspraak. Goede prijs kwaliteit verhouding. Vriendelijk personeel Een aanrader dit bedrijf. A.van Eijk.
- Breda

Professioneel en netjes

Zeer gemotiveerde jongens die professioneel en netjes te werk gaan. En laten de stoep ook weer schoon achter. Zeer tevreden!!! [...]
- Gennep

Prima! Kennis, Kwaliteit en Samenwerking.

Prima! Kennis van zaken en mede daardoor goed overleg voor offerte. Kwaliteit en prettige samenwerking met de werknemers.
- Zaltbommel

Formidable

Goede service en uitstekend gewerkt en mooi geplaats en afgewerkt. Ik had het eerder moeten doen.
- Vlaardingen

Helemaal (Tip) top!

Fijne communicatie, vriendelijke medewerkers en goed kwaliteit. We zijn helemaal tevreden!
- Biest Houtakker

Snel, vakkundig gelegd stuk gras

Gewoon goed. Simpele, correcte communicatie. Je weet vooraf waar je aan toe bent. Keurig op tijd. Netjes gelegd en [...]
- Ammerzoden

Prachtig geworden

We zijn erg tevreden de mannen van Tip Top Kunstgras hebben een mooi gazon aangelegd we zijn er erg blij [...]
- Susteren
138 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10