GRASZODEN

Wil je binnen twee weken van een nieuw gazon genieten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Tip Top Tuinen is een jong en fris bedrijf. Wij leveren vakwerk dankzij onze jaren lange ervaring en onze natuurlijke liefde voor gras. Dit in combinatie met de allerbeste topkwaliteit graszoden, zo maken wij van elke tuin weer een plaatje. Dit doen wij met aandacht en met respect voor de tuin en altijd voor een zo scherp mogelijke prijs!

Daarom kies je voor Tip Top Tuinen

  • Topkwaliteit graszoden

  • Binnen 14 dagen gelegd

  • Heldere en snelle communicatie

  • 100% Klanttevredenheid

  • Een enthousiast team


Verschillende gazons
Er bestaan talloze verschillende grassoorten, het gazon bestaat uit een mix van deze verschillende grassoorten. Onderstaand hebben wij de vier meest bekende gazonsoorten op een rij gezet.

Speelgazon
is een sterke en stevige grassoort met zijn dichte bezetting heeft het een hoge sierwaarde. Het is geschikt in de schaduw en gemakkelijk te onderhouden en is uitermate geschikt om te betreden en of te bespelen. Dit is de meest gekozen gazonsoort in de particuliere sector.

Siergazon is een gazon met een hoge sierwaarde, zoals de naam al aangeeft. In tegenstelling tot speelgazon of sportgazon kan het siergazon snel beschadigen. Het heeft meer onderhoud nodig en is voornamelijk bedoeld ter decoratie.


Sportgazon
daarentegen is een sterkere grassoort dan speelgazon voornamelijk bedoel voor extreem intensief gebruik zoals diverse sporten. Dit gazon is dan ook met zijn grovere grassoort één met een lage sierwaarde.

Schaduwgazon
, oftewel bosbeemdgras in tegenstelling tot de andere gazonsoorten bestaat dit niet uit meerdere soorten gras maar enkel uit bosbeemdgras. Dit gazon is, zoals het woord al zegt, geschikt om grote delen van het jaar in de schaduw door te brengen. Om het groeiproces te voltooien is er maar weinig zon nodig. Enkel heeft schaduwgazon wel veel onderhoud nodig, er is onder andere kans op veel mosvorming. Mos komt vooral voor op natte plekken of waar veel schaduw is, de bodem wordt zuur en verdicht. Hierdoor steekt de mos de kop op en verminderd het plezier van het gazon.

In de praktijk zien wij dat bij ongeveer 95% speelgazon het beste aansluit op de wens van de klant. Dit is de reden dat wij uitsluitend de premium kwaliteit speelgazon aanbieden.

Waarom onze graszoden
Onze graszoden zijn van de best mogelijke kwaliteit, ook wel ‘premium kwaliteit’ genoemd. Om deze kwaliteit te verkrijgen bestaan de graszoden uit een mix van drie verschillende grassoorten, heeft het gras minimaal 14 maanden kunnen groeien en is het ongeveer 85 keer gemaaid. Hierdoor zijn de grasmatten dik en stevig, plastic netten zijn niet nodig. Verder zijn de graszoden heel dicht bezet met gras en natuurlijk vrij van onkruid.

RECENTE PROJECTEN

ONZE KLANTEN AAN HET WOORD:

Heel tevreden over het kunstgras en de levering/aanleg

Het inmeten ging vlot nadat we de aanvraag hadden gedaan. Gelijk de stalen kunnen bekijken en duidelijke offerte ontvangen. Wij zijn [...]
- Ede

Super tevreden!

Dit had ik veel eerder moeten doen, wat een super mooi eindresultaat! De heren kwamen eerst langs voor advies en [...]
- Nieuwegein

Tip top in orde fijne nette jongens en goed werk volgens afspraak.

Eerste contact via telefoon met Jules, kwartier later de zaak bezocht binnen half uurtje stuk wijzer en direct order geplaatst Achteraf [...]
- Rosmalen

Top

Super mooi kunstgras door een vakkundig bedrijf gelegd. Bedankt tip top
- Sprang-Capelle

Bekwame installateurs die met het professioneel gereedschap de klus in korte tijd klaren !

Duidelijke offerte met even duidelijke info op een klantvriendelijke webpagina . Het aanleveren van samples van kunstgras is geen probleem [...]
- HOEVENEN (België)

Geweldig

Zeer vriendelijke tuinmannen, die een fantastische kunstgrasmat hebben gelegd. Niet van echt te onderscheiden.
- Den Haag

Uitzonderlijke kwaliteit!

Ik ben zeer tevreden over het geleverde werk. Nu heeft mijn huis een prachtig kunstgras dat eruitziet als 100% echt [...]
- Utrecht

Heel erg tevreden

Goed contact via telefoon, mail en app. Eerlijke prijsopgave Aardige, vrolijke mensen die op exact de juiste tijd aanmbelden en die het [...]
- Sleeuwijk
146 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7/10